Kripto para ticaret şirketi Auros Global, belirli bir miktardaki DeFi kredisinin ödemesini yapamadı. Bu nedenle, kripto para piyasasında çöküşüyle domino etkisi yaratan FTX krizinden etkilenmiş gibi duruyor. İşte detaylar…
Kripto para platformu, 2.400 ETH’yi ödeyemedi
Kripto para ticaret şirketi 2.400 Wrapped Ether (wETH) merkezi olmayan finans (DeFi) kredisinin anapara geri ödemesini kaçırdı. Bu nedenle FTX çöküşündeki “salgından” muzdarip görünüyor. Maple Finance’teki likidite havuzlarını yöneten kurumsal kredi yüklenicisi M11 Credit, 30 Kasım’da Twitter’da takipçilerine Auros’un toplamda yaklaşık 3 milyon dolar değerindeki 2.400 wETH kredisinin anapara ödemesini kaçırdığını söyledi.
M11 Credit, özellikle geçen ay yaşanan olaylardan sonra borçlularıyla her zaman yakın iletişim halinde olduğunu öne sürdü. Auros’un “FTX iflasının bir sonucu olarak kısa vadeli bir likidite sorunu” yaşadığını söyledi. Algoritmik bir ticaret ve piyasa yapıcı firma olan Auros, M11 Credit’in açıklamasını henüz ele almadı. Ancak gönderi, Maple Finance tarafından retweetlendi. M11 Kredi, ödemenin yapılmamasının kredinin temerrüde düştüğü anlamına gelmediğini de vurguladı. Bunun yerine, kaçırılan ödeme, “akıllı sözleşmelere göre 5 günlük bir mühleti” tetikledi.
Auros’un 5 Aralık’a kadar süresi var
Bu, Auros’un temerrüde düştüğü ilan edilmeden önce geç ödemeyi yapmak için 5 Aralık’a kadar süresi olduğu anlamına gelir. Resmi bir Maple Finance Youtube videosuna göre, bir temerrüt meydana gelirse, borç alan platformun teminatı tasfiye olur. Bu da borç verenlerin açıklarını kapatmak için platformda Maple Token ve USDC’yi yoğun bir şekilde kullanmasına neden olur. İcra davası New York mahkemeleri aracılığıyla da takip edilebilir. M11 kredisi, “borç verenlere daha fazla bilgi sağlayan ortak bir açıklama sağlamak için Auros ile çalıştığını” belirtti.

Bu sırada piyasa, maalesef, son zamanlarda likidite krizlerine yabancı değil. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi kripto borsası FTX, 11 Kasım’da bir likidite krizi yaşadı. FTX’e bağlı, FTX’in yatırım yaptığı ve alım sözleşmesi olduğu şirketlerin miktarının fazla olması da krizi derinleştirdi. Borsa, para çekme işlemlerini yerine getiremedikten sonra iflas başvurusu yaptı.
Ortaya çıkan kriz çok sayıda başka firmaya da sıçradı. Örneğin BlockFi, 28 Kasım’da iflas ilan etti. Galois Capital ve New Huo Technology, FTX’in çöküşü nedeniyle milyonlarca dolar kaybetti. Ayrıca Nestcoin, FTX’e maruz kaldığı için çalışanlarını çıkarmak zorunda kaldı. Söz konusu durum, sektörün en güçlü oyuncuları olarak tanınan Digital Currency Group (DCG) ve çatısı altındaki Grayscale’i bile etkiledi. DCG çatısı altındaki Genesis’in FTX’e maruziyeti, kripto para borsası Gemini’daki faaliyetleri etkiledi.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Yazının devamı için Bu Kripto Para Platformunda ‘FTX Benzeri’ Likidite Sorunu Var!